Kövess minket:
Eseménynaptár
2024. május
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Összes esemény ›

Főoldal / Hírek / Ez a nap a pályaorientációról és a szórakozásról is szólt

Ez a nap a pályaorientációról és a szórakozásról is szólt

2024. április 22.

Remekül sikerült, mintegy 1500 érdeklődőt vonzott a szekszárdi vásártérre április 20-án a Tolna Vármegyei Szakképzési Centrum (TMSZC) Helló tavasz! Szia szakma! Pályaorientációs családi napja. 

A TMSZC korábbi pályaorientációs tevékenysége kiterjesztéseként idén első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal tartotta meg a rendezvényt. A cél egy olyan majális jellegű program megvalósítása volt, amely a családok minden generációját megszólítja, játékos, szórakoztat, ugyanakkor segít az érdeklődések, képességek, lehetőségek felmérésében. 

Ennek megfelelően a szekszárdi vásártéren április 20-án a Centrumhoz tartozó nyolc szakképző intézmény, valamint közel harminc kitelepült partner várta az érdeklődőket a pályaorientációt segítő interaktív játékokkal, feladatokkal. Többek között az asztalos munkát dicsérő óriás jenga, idegölők, festés, szögbeverés, minipizza készítés, sütemény díszítés, kerékcsere, karosszéria festés, logisztikai játékok várták az érdeklődőket, de a sort még hosszan lehetne folytatni, hiszen az iskolák szinte minden oktatott ágazata megjelent valamilyen formában. A feladatok megoldásával értékes szakmavalutához juthattak a résztvevők, amelyeket aztán a szabadtéri játékok használatára fordíthattak. Szorgosan gyűjtögettek is, így folyamatos volt a forgalom a játékoknál. Nagyon népszerűek voltak az ugrálóvárak, különösen a ninja pálya. Óriási sikere volt a Talmácsi minimotor pályának: több mint 130 gyermek tette próbára magát kétkeréken. Szintén kedvelt programelem volt az iskolajáró kisvonat, amely óránként indult meg a vásártérről a város központja felé.

A színpad előtt is érdemes volt letáborozni. Miután Dömötör Csaba, a TMSZC kancellárja megnyitotta a rendezvényt, Horváth István országgyűlési képviselő, valamint dr. Beréti Zsolt, a Tolna Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szólt a megjelentekhez. Ezt követően indult a fellépések sora, mégpedig Kovácsovics Fruzsinával, aki gyermekműsorával mozgatta meg a kisebbeket. Ezután el kellett kicsit szakadni a színpadtól, annak, aki a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság kutyás bemutatóját szerette volna látni. Mint azt várni lehetett, ennek a programelemnek is nagy sikere volt. Nem sokkal később Párkányi Kolos bűvész – már újra a színpadnál – szórakoztatta a közönséget, miközben be is vonta őket az illúziók lebonyolításába. Sokan voltak kíváncsiak a Szekszárdi Muay Thai SE bemutatójára, valamint a Hangszerelem Zenestúdió remek koncertjére is. Az Iberican Táncstúdió növendékei is bemutatták, hogy bizony tudnak táncolni, nem is akárhogyan. A színpadi programok zárásaként, sztárvendéként az Irigy Hónaljmirigy négy fős formációja lépett a publikum elé. Rengeteg érdeklődőt vonzottak a színpadhoz, és derítettek jó, illetve még jobb kedvre a tőlük megszokott bolondozással. 

Támogatók:

Ipsum-Tech Kft., Millfood Kft., Jako Kft., Sió-Trans Kft., Gép és Gépelem Kft., Bikácsi Agrár Kft., Tesco Zrt., BAFAMI Kft., Fregatt Bistro, Barta cégcsoport, Comfotherm Kft., HB Szerelőipari Bt., Tolna-Geszt Bt., Szabó Zoltán e.v., Déli Agrárszakképzési Centrum, Alisca Terra Kft., Szekszárdi Sportközpont, Szekszárdi Borvidék Nonprofit Kft.. FLAT-Comp Kft., CBA - Édesem Cukrászda, Lux H 84 Kft.

Kitelepült partnereink:

GRADUM Járműipari Ágazati Képzőközpont Nonprofit Kft., Ipsum-Tech Kft., Barta Ágazati Képzőközpont, JAKO Kft., CIRKOLOR Kft., Magyar Honvédség Tolna Vármegyei Hadkiegészítő és Toborzó Iroda, Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság,  Tolna Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara, Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Super Cool Kft., TREITZ  Kft., MÁV, Nemzeti Adó- és Vámhivatal, Mezei M-Weld Kft., Kun János e.v., Moto Techno Kft., Mapei Kft., DM, Sió-Trans Kft., Bikácsi Agrár Kft., BAFAMI Kft., Déli Agrárszakképzési Centrum,  Déli ASzC Apponyi Sándor Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium,  Déli ASzC Csapó Dániel Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, Foglalkoztatási, Tolna Vármegyei Kormányhivatal Foglalkoztatás-felügyeleti és Munkavédelmi Főosztály

Szakmai együttműködő partner: Tolna Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara

Kapcsolódó képgaléria

  
  
© 2019 Tolna Vármegyei Szakképzési Centrum / Minden Jog Fenntartva